5+1 Tévhit a Pilatessel kapcsolatban!

Pilates oktatói munkám során találkoztam ezekkel a kijelentésekkel, nézzük meg mi is az igazság!

 

1. A Pilates egy tottyogós aggastyán torna!

Akik meg nem probalták ki a Pilatest, azoknak kivülről nézve egyszerűnek , könnyűnek tűnhet. Pedig pont ellenkezőleg, a lassú mozdulatok mély légzésekkel sokkal nehezebbé teszik a gyakorlatokat ráadásul végig koncentrálni kell a helyes légzés technikára a gyakorlatok kivitelezésére.

 

2. Nem a légzés a fontos , inkább csak a gyakorlatok

Helytelenül jár el az az oktató, aki nem tanítja meg rögtön a helyes légzést, csak a gyakorlatokat mutatja aztán a légzés majd jön magától… A Pilates gyakorlatok lényege a megfelelő légzéstechnika, minden egyes gyakorlatra alkalmazva! A légzést  a gyakorlatokkal egszerre kell megtanulni.

 

3. Pilates mint zsírégető torna

Lehet, hogy könnyebb eladni a piacon mint zsírégető torna, de sajnos nem így van! Az eredeti Pilates egy mélyízom torna, erő és nyújtó gyakorlatokkal kombinálva. Ha valakinél fogyás a cél , akkor mindenképpen tegyünk be egy cardio edzést is az edzésprogramba. Elsősorban az úszást, futást, biciklizést, váltott tempójú sétát ajánlanék.

 

4. Nem alakformaló torna

Pilates az egyik legjobb alakformaló torna. Nincsenek felfújt izmok csak szép tónusos formás alak. Ez a torna megdolgoztatja az egész testet, nagy hangsúlyt téve  a has, hát, csípő és fenékizomzatára. Nem véletlenül vált a sztárok kedvenc mozgásformájává. Pilates idézete szerint:

Közérzeted 10 alkalom után jelentősen javul

Tested 20 óra után megszépül

30 óra után teljesen átalakul!

 

5. Nők számára készült

Joseph Hubertus Pilates a módszerét kifejezetten férfiaknak szánta, az ő számukra dolgozta ki mikor az I. világháborúban edzette a katonákat az integráló táborban.

Amerikában nagyon elterjedt ez a módszer a tipikus férfi sportágak képviselői között is, melyet kiegészítésként használnak. Remélhetőleg Magyarországon is előbb vagy utóbb elnyeri méltó helyet.

 

+1 Pilates másképp

Pilates egy egész életen át csiszolgatta , építgette, tanulmányozta módszerét, ami szerintem tökéletesre sikerült. A legnagyobb hiba amikor Pilates másképp formában adják el az órakat.

A klasszikus gyakorlatok adottak, ha átalakítják  elveszti az eredeti célját és már nem Pilates torna lesz! Nagyon fontos, hogy csak megfelelően képzett Pilates oktatóhoz menjünk, aki valóban áttudja adni a Pilates értéket és jótékony hatásait, akkor az eredmény nem marad el!

Kérdésed merült fel? Írj nekünk! Szívesen segítünk!

Shopping cart
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest
Start typing to see posts you are looking for.