Pilatess

Mit tegyél a tornán kívül, ha lapos hasat szeretnél!

Étkezz egészségesebben!
 
Nincs igazán titok a lapos has elérésére – egyszerűen több egészséges ételt kell fogyasztanod, például gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát, és csökkentened kell a gyorsételeket, az édességet, a chipset és a gyorséttermeket.
 
Azonban nem tanácsos hirtelen mindent megvaltoztatni, próbálj lassan, de folyamatosan alkalmazkodni az egészséges táplálkozáshoz, a nem ajánlott ételeket helyettesítsd az egészségesebbekkel.
 
Íme néhány egyszerű változtatás:
 
Egyél sok fehérjét. A bab, a dió, hal és a húsfehérje elég jó választás.
Egyél teljes ételt. Keress olyan címkéket, amelyek “100% teljes kiőrlésű” vagy “100% teljes kiőrlésű liszt” és nem csak a “búzaliszt” kifejezéseket tartalmazzák. A teljes ételek hosszabb ideig jóllakatnak, segítenek a fogyásban és a lapos has
elérésében.
 
Fogyassz alacsony zsírtartalmú tejtermékeket. Cseréld le a zsíros tejtermékeket alacsony zsírtartalmú tejtermékekre, amelyek fehérjében és B6-vitaminban gazdagok.
 
Egyél egészséges zsírokat. Nem minden zsír rossz! Az avokádóban, a diófélékben és a halolajban található egyszeresen telítetlen zsírok valóban nagyon jót tesznek, és segítenek a fogyásban. Csak tartsd távol a transz-zsírokat a feldolgozott élelmiszerekben és a pékárukban.
 
Csökkentsd a nátrium bevitelét. A nátrium vízvisszatartást okoz, es duzzadtnak tűnhetsz különösen a hasi régió környékén. 
 
Amikor csak lehetséges, próbáld meg a magas nátriumtartalmú ételeket egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *